-       

 

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT LÁTOGATÓINKAT, HOGY A FRIDRICH FÉNYÍRDA KIÁLLÍTÓHELY NYITVA TARTÁSA TECHNIKAI OKOK MIATT SZÜNETEL. VÁRHATÓ NYITÁS: 2019. MÁRCIUS 15.

PÁLYÁZATOK

 Megvásárolható kiadványok

Koszta József főmüvei köz- és magángyűjteményekben
Város a Kurca-parton
Szentes város évszázadai
Nemzeti piktura ideális tájban
Medinától Etéig
Barbárok

 

 


 

KUTATÓKNAK      

Kutatási és tájékoztatási szabályzat

  
A Koszta József Múzeum (továbbiakban KJM) a Kormány 47/2001. (III. 27.) számú, a muzeális intézményekben folytatható kutatásról szóló rendelete értelmében lehetőséget nyújt külső kutatóknak a múzeumban őrzött műtárgyak kutatására, tanulmányozására. 

A KJM gyűjteményeiben kutatásnak minősül minden tudományos vizsgálat, adatgyűjtés és információszerzés – függetlenül attól, hogy a kutatás vagy a publikáció a konkrét anyag közlésére, felhasználására, vagy csak a belőlük szerzett információk, adatok, következtetések felhasználására irányul.

A KJM gyűjteményeiben őrzött, a kutatásra kikért régészeti leletek, műtárgyak, dokumentumok, fotók, fotónegatívok azon kutatók szolgálatára állnak, akik érvényes kutatási engedéllyel rendelkeznek. A kutatási engedélyt előzetesen a KJM igazgatójától írásban, levél vagy email útján kell kérni, részletezve a kutatás célját, tárgyát, időtartamát. Engedélyezés esetén a megfelelő kutatási kérőlap kitöltése kötelező, melyen a kutató nyilatkozik, hogy a kutatott anyag felhasználása során maradéktalanul tiszteletben tartja a szerzői jogokat, és büntetőjogilag felel azok megsértéséért, valamint kártérítési felelősséget vállal a kutatott anyag épségéért.

A kutatási engedélyt csak a mindenkori igazgató adhatja ki a kérelem benyújtásától számított 15 napon belül.

A kutatási engedély csak a megjelölt témára vonatkozó, kutatási korlátozás alá nem eső múzeumi anyagra, illetve annak segédleteire terjed ki. 

A kutatási engedély az engedélyt kérő személyre szól és másra át nem ruházható

A kutatási engedély a kiállítás keltétől legfeljebb 3 hónapig érvényes. Ha az engedély a kutatás befejezése előtt lejár, annak meghosszabbítását írásban kell kérni 

A kutatás meghosszabbítására engedélyt csak az igazgató adhat. 

Helytelenül, hiányosan kitöltött kérelem alapján kutatási engedély nem adható ki.

A kérelmező Nyilatkozatot köteles tenni arra vonatkozóan, hogy tudomásul veszi és betartja a Kutatási Szabályzat külső kutatókra vonatkozó pontjait, illetve a kutatandó gyűjteményre vonatkozó általános és külön rendelkezéseket is:

- a kutatás eredményéről a KJM számára tájékoztatást nyújt, nyomdai vagy egyéb módon történő felhasználás esetén az elkészült anyagból 1 példányszámot a múzeum részére megküld a megjelenéstől számított 3 hónapon belül. (kézirat, nyomtatvány, könyv, plakát, CD, DVD…stb. megjelenési formában ).

- nyomdai vagy egyéb módon történő felhasználás esetén a képjegyzékben a múzeumot, mint forrást az illetékes gyűjteményben előírt módon pontosan megjelöli 

Külön felhasználási szerződés kötése elengedhetetlen műtárgyak fotó felhasználása tárgyában!

Szerzői jogilag védett műtárgyfotót, illusztrációt kizárólag múzeumi fényképész vagy múzeumi munkatárs készíthet. Az 1999.évi LXXVI. törvény előírásainak figyelembevételével a szerzői jog az intézményt illeti meg, a műtárgyfotó illusztrációként való felhasználása jogdíjköteles, amely összeg nagyságát a KJM határozza meg. A felhasználó a műtárgyfotót vagy illusztrációt egy külön szerződésben meghatározott módon 1 alkalommal használhatja fel, a felhasználás jogát harmadik személy részére át nem engedheti.

A kutató a kutatás során használhat saját tulajdonú technikai eszközöket (pl. laptop, Notebook, diktafon), amelyek a kutató munkáját segítik vagy egyszerűsítik.

A kutató a kutatási témájára vonatkozó gyűjteményi anyag tekintetében a kutatott anyag szakértőjétől, muzeológustól, restaurátortól, az illetékes referenstől információkat és tájékoztatást kérhet.

Ha a kutató az általa igényelt és engedélyezett kutatást – anélkül, hogy elmaradásának okát jelezné – 14 napon belül nem kezdi meg, az igényelt és előkészített anyagot visszahelyezik a gyűjteménybe.

A KJM gyűjteményeinek kutatására és tanulmányozására csak az intézmény erre a célra kijelölt és rendelkezésre bocsátott helyiségeiben, felügyeletet ellátó személy jelenlétében, munkaidőben, előre egyeztetett időpontban kerülhet sor.  A kutató az általa kutatott múzeumi anyag rendjét, sorrendjét, állapotát, stb. nem változtathatja meg.

A múzeumi anyag kutatás céljából csak indokolt esetben, külön engedéllyel és szerződéssel kölcsönözhető.

Ha a kutató a félbehagyott kutatást egy hónapon belül nem folytatja – anélkül, hogy az elmaradás okát jelezné – a kutatást befejezettnek kell tekinteni. A kutató indokolt kérésére a határidő meghosszabbítható.

A KJM gyűjteményeiben a nyilvántartásba vételtől számított 5 éven belül a kulturális javak és a rájuk vonatkozó dokumentáció kutatási védettség alatt áll. Feldolgozására és kutatására, valamint tudományos és közművelődési célú hasznosítására az intézmény azon szakembere jogosult, aki e javakat gyűjtötte/feltárta, illetve aki elsődleges meghatározásukat, leírásukat és nyilvántartásba vételüket elvégezte, állagukat megóvta, restaurálta. Az 5 éves kutatási védettség alatt álló múzeumi anyagok külső kutató számára nem hozzáférhetők.

 A KJM gyűjteményeiben folytatott kutatás díjmentes. 

 

     
 

 

 

 

 


AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB