-       

 

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT LÁTOGATÓINKAT, HOGY A FRIDRICH FÉNYÍRDA KIÁLLÍTÓHELY NYITVA TARTÁSA TECHNIKAI OKOK MIATT SZÜNETEL. VÁRHATÓ NYITÁS: 2019. MÁRCIUS 15.

PÁLYÁZATOK

 Megvásárolható kiadványok

Koszta József főmüvei köz- és magángyűjteményekben
Város a Kurca-parton
Szentes város évszázadai
Nemzeti piktura ideális tájban
Medinától Etéig
Barbárok

 

 


 

"ALKOSS A MÚZEUMMAL"

NTP-Kult 17-0002 projekt
„Alkoss a múzeummal!”
Ideje: 2017.11.10. — 2018.06.30. Tanítási órákon kívüli elfoglaltság.


Érintettek: Részben hátrányos helyzetű, kiemelt érdeklődéssel bíró tehetségek és tehetségjelöltek, összesen 16 fő, 11-12 éves korosztály. Az iskola vezetése, az osztályfőnök és a diákok lehetőséget láttak a múzeumi órák varázsában, az autentikus közvetítés motiváló erejében. Igénybe veszik a régészek, a néprajzosok, a történészek, egyszóval a muzeológusok és a népművészet mesterei szakirányú tudását.
A program célja és várható eredményei: Az iskola múzeumtól való távolsága miatt a rendszeres múzeumi tehetséggondozás elérhetetlen számukra. Így jelen projekt révén az iskolában és más közeli külső helyszíneken elméleti tudással gazdagodnak, kézműves alkotásokat hoznak létre. A 30 alkalmas, 60 órás tehetséggondozás kultúrtörténeti korokhoz kapcsolódóan tárgyalkotó tevékenységekben valósul meg. Minden tervezett tematikus egység tartalmaz szemléletesen bemutatott kultúrtörténeti elemet, erre épül az élményszerű feldolgozás, melyhez a vizualitást, a kreatív fantáziát fejlesztő tárgyi megvalósítás társul. A diákok életkorához és előzetes ismereteikhez igazodva, változatos, izgalmas és élményszerű témafeldolgozáson keresztül fejlődik kultúrtörténeti beágyazottságuk, kreativitásuk, kézügyességük, anyag-, és eszközismeretük. Megtapasztalhatják az egyéni és a közös munkavégzést. A felkért előadók kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A program a gyerekek által elkészített alkotások kiállításával és kiadvánnyal zárul.
A projekt együttműködő partnere: a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola.


FOGLALKOZÁSOK
A foglalkozás számra kattintva a képgaléria megtekinthatő!

2017

01. foglalkozás. Szarmata típusú ékszerek készítése
02. foglalkozás.
A századforduló divatja (ékszerkészítés)
03. foglalkozás. A századforduló divatja
04. foglalkozás. Brtlehemkészítés

05. foglalkozás. Btelehemi figurák készítése
06. foglalkozás. Neolit ház makattjének készítése

2018

07. foglalkozás. Neolitház makettjének készítése
08. foglalkozás. Mozaikkészítés
09. foglalkozás. Mozaikkészítés, rakás
10. foglalkozás. Gótikus vízköpők
11. foglalkozás. Mérműves rózsaablak

12. foglalkozás. Mérműves rózsaablak II.
13. foglalkozás. Reneszánsz kályhacsempék
14. foglalkozás. Reneszánsz kályhaszemek
15. foglalkozás. Szövőszék készítése
16. foglalkozás. Textil szövés, neolit mintával díszítés
17. foglalkozás. Piramis modellezése
18. foglalkozás. Piramis díszítése
19. foglalkozás. Germán fibula modellezése fémdomborítással
20. foglalkozás. Középkori vár építése
21. foglalkozás. Középkori vár építése
22. foglalkozás. Középkori vár építése, agyagfigurák készítése
23. foglalkozás. Szövés hímzés mestersége
24. foglalkozás. Középkori leletek alapján fémmegmunkálás (tarsoly)
25. foglalkozás. Koszta József festészete
26. foglalkozás. Ex libris készítés
27. foglalkozás. Pásztorhajlék építése
28. foglalkozás. Ágasfás szelemenes ház építése
29. foglalkozás. Kemence építése
30. foglalkozás. Koszta után szabadon
31. Záró rendezvény. Kiállítás az elkészült munkákból

 

 

   

 

 

 


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.